Viikonlopussa pitäisi olla kolme päivää: kaksi harrastamiseen ja yksi lepäämiseen. Nyt on kaksi päivää harrastettu ja huomenna pitäisi olla virkeänä töissä....Missä se lepopäivä on?

Perjantaina suunnattiin Imatran Päiväräntaan Vapepan Kaakkois-Suomen leirille ja hyvä leiri olikin. Meitä koiran ohjaajia oli mukana vain kaksi, joten saimme molemmat oikein hyvän ja todentuntuisen harjoituksen ja aivan riittävästi metsää haravoitavaksi. Tilanne oli lavastettu niin, että kateissa oli kaikkiaan viisi henkeä, osa maissa, osa vesillä ja etsintöihin osallistui lentopelastus, pintaetsijät ja sukeltajat ja tietysti mukana oli henkinen tuki, kuljetus, radioliikenne, ensiapu, muonitus.... ja lopuksi alueella tehtiin ketjuetsintä. Minun ryhmän suurin ongelma ( suunnitusharjoituksista huolimatta) oli etsintäalueella pysyminen ja yleensäkin sen löytyminen. Yhdessä vaiheessa tuntui. että seisomme keskellä Immolan ammunta-aluetta. Maapohja oli niin kasvillisuuden peittossa, että ketjulla kadonneen/kadonneiden löytyminen olisi saattanut kestää tunteja, Me haravoimme aluetta hieman yli kaksi tuntia ja hau hau, enää ei Rettan kulkunen kilkattanut, vaan löytö oli tehty.

Tänään esittelimme muille kurssilaisilla palastuskoiratoimintaa. Matti oli tuonut paikalla umpipiiloja ja koiran tehtävänä oli tarkentaa etsittävä. Rettaa eivät ylimääräiset piilot hämänneet. Eikä kyllä muitakaan.


Koirat oli huomioitu mukavasti leirillä kaikin osin, niille oli jopa omat osallistujakorit.

Jäi niin koirille kuin ohjaajille onneksi myös vapaa-aikaa.

Ja ilta-ohjelmassa kannattaa aina osallistua vapaaehtoisena= tänäkään (!) viikonloppuna ei jääty ilman palkintoa. Mutta se mistä ohjelmasta palkinto saatiin, selviää pikkujouluissa, sen verran kiva idea oli.

Pelastuskoira on pelastuskoira, muu koira on lällärikoira.


Mitähän seuraavaksi: Nyt alkaa harjoittelu, meillä on joukkue 9.12 Fly ball kisassa, se ketä on joukkueessa, ei ole vielä varma, mutta joukkue tulee: onko siinä pikku-ukkoja vai vähän suurempaa, ehkä siinä todennäköisesti on ainakin yksi ruskea kelpie ja yksi bc......
Ja ensi lauantai-iltana (varmaan seiskan kasin maissa) ilmasta riippumatta lähdetään raunioille viettämään rauniokauden päätöstä roihuin ja tuikuin valaistulle radalle winkja eväät mukaan!