ei sentään. Viime viikonloppu kului Helsingissä matikan kirja-projektin parissa ja tämä viikko meni väsymyksen vallassa. Työviikon jälkeen kaipaa jo tässä iässä lepoviikonloppua. Nyt onneksi tulee sellainen. Paitsi, että matikan kirjan eteen saan vielä töitä tehdä monen monituista tuntia ja istu selkä vääränä tietokoneen äärellä. Ja sitten on niitä tekemättömiä pikku töitä, josta kannan huonoa omaatuntoa, etenkin kirjeliikenne Australiaan on ollut katkonainen. Tiedän, että Camilla olisi vilpittömän onnellinen jokaisesta Woo Whan jälkeläisen kuvasta. Ja onnea molemmille, Rettan ja Woon, pentuille; viime viikonloppuna tuli puoli vuotta täyteen!

Tänään ilma oli loistava, joten töiden jälkeen karpalosuo kutsui. Voisiko sanoa, että tänä vuonna niitä on?

Karpalot eivät ihan vielä olleet täysin kypsiä, kun on ollut niin lämpimät ilmat, mutta pakko iskeä, ettei kukaan korjaa nenän edestä.

Tiku ja Retta seurailivat touhujani ja Woo Wha teki omia kaivuu tutkimuksiaan.



Ja mitä kuuluu Skinnarilan kuuluisalle majavalle, sitä olemme taas pääseet seurailemaan- Majavan pesä oli alueella, jossa se ei merkittävästi aiheuttanut vahinkoa. Pesä purettiin ja patorakennelma rikottiin kesällä ja sinne rakennettiin putkisto, jotta ravinteikas suovesi pääsee suoraan Saimaaseen (toisen puolen Skinnarilaa Lappeenrannan kaupunki sijoitti 70 000 euroa sade- ja pintavesien hulevesikosteikkoon....) Eipä meidän majava vähästä säikähtänyt, vaan löysi uuden alueen pesälleen: nyt majavan patoallas on siirtynyt noin 1 km lähemmäs asutusta,  padon etäisyys lähimmistä taloista on 50m. Ja vettä majava on tulvittanut niin, ettei saappailla tarvitse kuvitella kulkevan. Majavan kosto Suuresti meitä hymyilyttää byrokraattien toiminta ja taas kerran luonto näytti, kuinka hölmö ja pinnallinen ihminen on. Tässä vaiheessa luulisi jokaisen myöntävän, että" majava tilanne" vuosi sitten oli paljon, paljon paremmalla tolalla kuin nyt. Ja loppuun lisäys: Metsästysasetus 26§: Piisamin ja majavan pesän rauhoitus: Piisamin ja majavan asuttua pesää ei saa rikkoa. Asuttuun pesään liittyvän padon tai muun rakennelman saa vahinkojen estämiseksi kuitenkin rikkoa 15.6-30.9.
Ja huomenna on 1.10 eli majavan patorekennelmaan ei saa puuttua ja saattaa olla, että jos sellaista huomaa, niin pitänee käydä kyselemässä virkavallalta, että selvittävät, kuka on vastuussa lakipykälien rikkomisesta. Ja asetushan muuttui 1.3.2011(ote alla), joten hyvää jatkoa Pato-Jäbä, pidä pinta korkealla!

Majavanpadon purkaminen vahinkojen estämiseksi on mahdollista maanomistajan luvalla 15.6.-30.9. välisenä aikana, eli pato on purettava syyskuun loppuun mennessä. Muuna aikana asuttuun pesään liittyvää patoa tai muuta rakennelmaa ei saa rikkoa vahinkojen estämistarkoituksessakaan, eikä tähän voida myöskään myöntää poikkeuslupaa. Myöskään majavan asuttua pesää ei saa rikkoa. (Suomen Riistakeskus riista.fi)

Kenkku ei enää karpaloretkelle viitsinyt lähteä, joten tässä meidän metsälenkkiporukka lepotauolla.


Läpi syyskuun, kohti lokakuuta....Ja lokakuu alkaa heti agilitykisoilla. "Ei näy nollia", tuumaa Retta.