Yllä Taraa muokattuna....

Tänä pääsiäisenä tulee 20 vuotta ensimmäisistä agilitykisoistani, joten sen kunniaksi suuntasimme Suvin kanssa tänään Joensuun kisoihin. Tarjolla oli Kulhon maneesissa 6 starttia (Tiku ja Retta). Agilityssä on moni asia muuttunut, toiset parempaan, toiset huonompaan, mutta yhä se agilityn perusidea koukuttaa yhtä hyvin kuin 20 vuotta sitten: jos rata meni hyvin, sinne haluaa uudelleen, jos sai vitosen, silti haluaa uudelleen, kun oli niin pienestä kiinni ja jos meni pipariksi, niin silti haluaa uudelleen, kun tietää että voisi mennä paremmin.

Pääsiäisen -92 tuloksia en enää löytänyt, mutta 17.5 kisasin toisen kerran ja silloin koko kisassa koiria oli 9, mikä oli tyypillinen osallistuamäärä. Tarjolla oli yksi rata, mutta silti noiden 9 startin kisajärjestelyihin meni koko päivä. Oli mini luokka alle 40 cm ja maxi luokka yli 40 cm ja ykköset ja kakkoset ja luvaan riitti 15 vp. Aikaa ei otettu niin tarkaan kuin tänä päivänä, tasasekunnit riitti tarkuudeksi vallan hyvin. Minun ja Windyn tulos oli 26 vp.

Tänään Rettalla ja minulla "lähellä piti" vaihde pitää pintansa: ekalla radalla eka rima tippui, tulos 5 sij 4. Toisella agiradalla A:n jälkeen oli suoraan rengas ja Retta ei vaan nähnyt sitä ja otti siitä kaksi kieltoa, tulos 10 ja sij.3. Tikkari sukelsi kahdesti putkeen (vaikka olisin voinut antaa pääni pantiksi, että puomin alla olevasta putkesta se takuulla valitsee puomin, vikaan meni) ja yksi 5, sij. kolmas. Mutta valmiiksi ostettu pikku pullo shampanjaa sai käyttöä: Suvi ja Tara iskivät juuri oikeaan saumaan ja korjasivat viimeisen kisan voiton.


Viitasen radan olivat vallan mainiot, mutta ehkäpä sitten ensi kerralla tai kolmen vuoden päästä....ja keltaiset ruusukkeet sopivat pääsiäiseen.


Päivä maneesissa, huoltamolla pizzaa ja omenaporetta,sitten ajamista ja nyt kutsuu suihku ja sänky.

Huomenna koiranäyttely -  ensin talkoisiin sitten kuulutushommiin, mutta näissä merkeissä on mennyt pääsiäiset viimeiset reilu parikymmentä vuotta, joten samalla linjalla on hyvä jatkaa. Piti ajamani Joensuusta ihan kuvanotto tarkoituksessa lentokentän aidan ohi ja siellä se tuttu plakaatti oli.

Hyvä Tara & Suvi!