Olen hyvin saanut pidettyä uuden vuoden lupauksen ja tokoa on tullut tehtyä vähintään kerran viikossa. Sunnuntai oli harmi, kun meni Helsingin reissulla puoleen ysiin, niin en ehtinyt peko-tottistreeneihin, mutta toisaalta Ullan kanssa saatiin perjantaina paljon hyvää aikaiseksi. Minä, joka en jaksanut/en uskonut klikkeriin, tiedän nyt, että se on ollut meidän pelastus etenkin noudossa ( oli muutoin näyttelykehässäkin, kyllä oli korvat tehokkaasti pystyssä ja häntä vippasi).

Nouto on nyt hiontaa vaille valmis (VIIDEN VUODEN työ), seuraavan viikon otan vain vauhtia. Seuraava työstön aihe on kosketusalusta, jos sillä saisin merkkien nuri keilaamisen kumottua ja siitä voisi olla hyötyä pöydille lähettämiseen. Merkki menee muutoin jo melko ok, Retta on saanut idean kääntymisestä ja on varsin lähellä merkkiä, jopa merkin päällä. Ja kaupan päällisinä on saatu ruutuakin, vaikka se ei meidän palettiin kuulu. Luoksetulossa saan Rettan pysähtymään maahan, mutta en varmaan koskaan seisomaan, mutta näillä mennään.

Laskemia: jos nouto ja paikalla olo menee nappiin, niin sitten pitäisi enää saada kasaan min 15 pistettä ja eteenmeno on meidän bravuuri, niin ehkä tänä vuonna pohja on aika paljon varmempi kuin vuosi sitten indecisionkun kenkä lensi ja sitten ei tapahtunut mitään, ennen kuin ohjaaja haki kengän.

Ensi kesäksi olen saanut kaksi hakukurssipaikkaa. Jos vielä jostain löytyy, niin voisi mennä tottisoppiin.

Ei voi muuta sanoa, kuin säännöllinen harjoitus on se, joka vie koiraa eteenpäin.

Alla kuva alkuvuodesta 1989 - Windy, toinen oma koirani. Kiva penkoa välillä vanhoja kuvia, sieltä löytyy paljon sellaista, jonka on jo täysin unohtanut.

ja kuinka monta koiraa näihin reiluun 20 vuoteen mahtuu?
Colliet Lordi, Windy, Moona ja Pekkonen
kelpot Tiiu, Kenkku, Tii Pii, Baby-x, Woo Wha ja Retta
ja sitten se ukkeli uskomaton schipperke Tiku.
ja seuraavat koirat on jo mietitty valmiiksi: Tikun tyttö Tiuku ja  kelpiepoika Raiku, mutta niiden aika ei ole vielä.

Ensi lauantaina alkaa suunnituskausi; korttelisuunnistus klo 10-10-30. Löytyykö seuraa?