Ulkona pyryttää ja puusta tippuu lumimöhkyröitä niskaan, mutta halutreenejä ei jätetty väliin. Tänään olikin tarjolla ihan uusia kiemuroita meidän koirien pään menoksi. Aloitimme ensin metsässä ja otimme Ullan Salaman kanssa rullailmaisun alkeita. Salama on ilmiselvästi tajunnut idean ja kun Ulla on tehnyt noutoja jo aika päivät, niin luulen, että ei mene pitkään ennen kun Salaman ilmaisu on valmis. Irtorulla palautui hyvin ohjaajalle, eikä tuossa näytössäkään enää paljon työtä ole.

Retta, Riina ja Tiku etsivät ensin konehallista, joka olikin kaikille kolmelle hankalin, kun siellä ilmeisesti tuuli pyöritti aika lailla hajuja. Retta pyöri, pyöri ja varmana löydöstä jäi haukkumaan "tyhjää" viiden metrin päähän, vaikka piilossa oleva henkilö oli ihan reilusti istumassa. Rettaa ehkä jopa nolotti, kun tajusi, että tuossahan tuo istuu. Navetan vintti tarjosi erilaiset hankaluudet, kun alhaalta kuului "outoa lehmien ammuntaa" ja lattiassa oli aukkoja. Retta kuunteli pää pyörien. Ja taas tänään Tiku vain meni ja etsi, se pikku ukko ei ympäristön anna häiritä, vaikka hajumaailma oli takuulla ihan eri kuin metsässä. (Ja mihin treenit loppuivat: Tiku leikki Riinan kanssa, kunnes katosi pyörimään lanta-aumaan, nyt on hajumaailma minun autossakin erilainen).

Alla maalaisnostalgiaotoksia tältä päivältä. Retta 1860-luvun lookissa.

Tässä 1800-luvun lopun suuri rottakoira Tikkari.

Alla Retu ja Riina, joka lisäsin älynvaloa...


Jotenkin tuo uusi liukuovi ei sovi viiem vuosituhannen lookiin.



Kiva leikkiä, latasin Paint shopin, kun pitää koululla opettaa kuvien muokkaamista=oppii itsekin.
Kiitos Ulla erilaisesta etsimistehtävästä. Oikeastikin saisi olla enemmän erilaisten rakennusten etsintää kuin raunioita. Ja sitten joku huomaan juuri hakatun hakkuuaukean, niin linjat kuumiksi.

Onnea Hanne & Watti siirtymisestä erikoisvoittajaluokkaanheart
Suunnitteilla hiihtolomaksi koira-aktiviteettia: esim. hakua torstaina päivällä kunnolla metsässä auringon paisteessa. Mukaan? Ja esineruutua myös joku päivä.