Syyslomalla matkasin Pinjan ja kelpie Tii Piin kanssa Ruotsiin astutusmatkalle. Tii Pii on aina ollut ajoitusten suhteen täydellinen koira. Nytkin näytti siltä, että pahaat päivät osuvat viikonloppuun, joten perjantaina hyppäsimme junaan ja siit alkoi risteilymatka kohti Tukholmaa.

Lauantaiaamuna meitä odotti Ruotsissa yllätys: ennenkuin astutushommiin käytiin, matkasimme Färetunaan paimennuskokeisiin. Jos Tii Piillä ei olisi ollut parhaat päivät, olisin ilmoittautnu sen ex tempore paimennuskisoihin: taso ei ollut kovinkaan kummoinen, joten en usko, että Tii Pii olisi ollut päivän huonoin kokeeseen osallistujista. Pinjan kanssa emme kumpikaan ollut valmistautunut viettämään päivää mutaisella nurmikentällä. Vielä laivalla palatessamme, kengän pohjista tipahteli lanta- ja mutapaakkuja. Painennuskokeesen osallistui kymmenkunta koiraa, ja kun halukkaita ei löytynyt, päädyin lopulta testaamaan ruotsin kielen taitoja toimimalla kehäsihteerina paimennustuomarille. Ihan uusi alanvaltaus, mutta kokemuksena hyvä.

Uros (Rostaggens Bruse, Rossi) oli mielestämme oikein sopiva sulhasehdokas Tii Piille. Iltapäivällä ajoimme Tii Pii kasvattajan luo Rossin omistajan Leifin ja Susien kyydissä. Aikaa paluumatkalle lähtöön ei enää ollut kovinkaan paljon. Mutt aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan: uros oli kiinnostunut nartusta, narttu uroksesta, mutta kiinnostus jäi niin pintapuoliseksi, että pelkällä haistelulla ei pentuja kannata toivoa.

Pikainen mietintä ja Tii Pii jäi kasvatajansa Ewan luo Evallens kenneliin ja me Pinajn kanssa palasimme koiratonna laivalle. Meillä molemmilla oli kamerat mukana, onneksi edes Pinja otti muutaman kuvan.

Ristelyltä palauttuani vietin yhden yön kotona ja sitten Silja Line kutsui. Ewa palautti Tii Piin ja totesi, että Tii Pii vietti päivät ja yöt Rossin seurassa, mutta kertaakaan hän ei nähnyt, että mitään sen enemäpää olisi tapahtunut. Heti kun Ewa oli yrittänyt auttaa astutuspuuhissa pitämällä Tii Piitä kiinni, ei Rossia ollut kiinnostanut enää yhtään. Näytti, että matkan anti kokonaisuudessaan jäi melko laihaksi. 

Alla on muutama Lindin Annen ottama kuva Tii Piistä agilityn parissa Koo Koo 99 kisoista. Tii Pii oli siinäkin suhteessa ajoituksen mestari: paria viikkoa ennen juoksujen alkamista Tii Pii nousi kolmosluokkaan, joten anasaittu kisa- ja harjoittelutauko on paikallaan.

1091499.jpg1104981.jpg