(kuvassa Rutja)
Jaloissa tuntuu, mutta hermorauniona ei vielä olla. Viime viikonloppu  rauniokoulutuksessa oli varsin antoisa: paljon on tehty oikein ja paljon jätetty tekemättä oikein, vaikka tietoa ja taitoa olisikin ollut. Koko kurssi oli täyttä etsintää eikä sekuntiakaan istuttu teoriaa kuuntelemassa kahvikuppien ääressä. Aloisin sanoma oli varsin selvä: etsiminen on koko rauniotyöskentelyn ydin- kaikkein tärkeintä on rakentaa koiralle valtava halu päästä maalimiehen luo. Kun tämä pohjatyö on valmis, on helppo käydä lisäämään vaikeustekijöitä. Koulutus täytyy pitää monipuolisena ja etsintäharjoitukset aloitetaan tasamaalla ja vasta, kun perusta on luotu, siirrytään raunioille.

Retta oli oma mainio, kuuluva itsensä. Ja olisittepa nähneet, kuinka se oli aidosti  hämmästynyt, kun minä toimin Rettalle maalimiehenä. Hyvä harjoitus ja etsintätehokkuus oli 110%

Onko kukaan kuullut sukkapallon käytöstä saalispalkkana? Löytyykö tästä jotain artikkelia? Yhden löysin itse=eesti keel. Englantikin sujuisi paremmin.

....lepoa takapihalla.