Retta palasi eilen kotiin, 24. juoksupäivänä, mutta Tikkari ei millään tunnu ymmärtävän, että SE ei käy.....ei , ei, eikä vielä sadannellakaan yrittämällä. Ei nyt, ei tunnin päästä, ei huomenna!

Vuorokausi Rettan paluun jälkeen, Tikkari nöyrtyy ja myöntää myöhästyneensä. Elämä on palannut tutuille raiteilleen. Ja oikeastaan liian tutuille= ei mennyt auto ojaan, mutta virrat katosi keskellä Kiialan metsää. Hakuharjoitus muuttui voimaharjoitukseksi, mutta eihän me Nean kanssa saatu autoa työnnettyä mäen päälle, kun alla on pehmeä metsätie.

Ei inahda....onks ideaa. Aika hermostuineita nuo omistajat.

Surkeeta, pimu katosi, mutta muutetaan meno iloksi.

Voi pojat, nyt on vientiä.

Ja sitten puoli tuntia kiroilua, epätoivoa ja pims, auto lähti käyntiin ilman, että tehtiin mitään.
 

Nyt on varpaat jäässä, sukat litimärät ja ihana istua sisällä lämpimässä. Ja vähäks ärsyttää, että Tiku on parempi metsähakija kuin Retta. Se vaan menee ja etsii niin kauan, että löytää. Aina schipperiä tekee mieli haukkua, mutta se on todellinen monimies.

Kenkku pääsi mukaan tallaamaan aluetta.


Ulkona olo on pukeutumis- ja liikkumiskysymys. Eilen oltiin jäällä ja tänään mennään jäälle, eikä palella, kun pysytään liikkeessä ja pistetään tarpeeksi päälle. Näin viikonloppuisin sitä tuntee olevansa kunnon kelpeihminen, mutta arkipäivinä minulla ei aina riitä aikaa. Alla yhdistyksen sivuilta kelpoisuusvaatimuksia :

Bordercollien tai kelpien omistajaksi sopii kärsivällinen, huumorintajuinen ja ulkoilusta pitävä ihminen, jolla on mahdollisuus käyttää päivittäin useita tunteja koiransa kanssa puuhaamiseen. (lähde www.sbcak.fi)

Yllä Riina ja Tikkari.

Laitetaas ote myös schipperken rotumääritelmästä; Erinomainen pieni vahtikoira, etevä varoittaja, elinvoimaa pursuava, pidättyväinen vieraita kohtaan. Toimelias, ketterä, väsymätön, jatkuvasti kiinnostunut ympäristöstään. Vahtiessaan hyvin herkästi näykkivä, erittäin lempeä lapsia kohtaan; aina utelias tietämään, mitä on suljetun oven tai paikaltaan siirretyn esineen takana. Reagoi kimeällä äänellä ja pörhistämällä harjansa ja selkäkarvansa. Schipperke on utelias koira, joka pyydystää rottia, myyriä ja muita jyrsijöitä.

Ehkä joka toinen sana ei täyty: pieni, kimeä ääni, mutta kyllä vartioi, kyllä pyydystää ja kyllä on utelias.