Pennut ovat nyt puolitoista vuorokautta vanhoja ja kaikki ovat vahvasti elämässä kiinni.  Niihän minulle kävi, että odotin pentujen syntymää klo neljään, ja kävi tuntumaan siltä, että ei tässä pennut vielä synny, kun Rettakin näytti rauhoittuvan. Vähän yli viisi heräsin piipitykseen: Retta makasi kyljellään kaksi puhdistettua pentua imemässä. Avautumisvaihe oli niin pitkä, että kaikki 7 pentua syntyivät reilussa kahdessä tunnissa.

Kaikkien pentujen painot 260-330 g välillä. Ensin syntyi 2 ruskeaa poikaa, ruskea tyttö ja ruskea poika (siis Juhliva Nelonen, joka huusi kaukkuvan tervehdyksen maailmaan tulessaan). Pojista ensimmäinen oli hieman isompi, mutta muita eroja ei juuri vielä ole. Seuraava kolmen satsi: musta poika Femma, ruskea tyttö ja musta tyttö Sella ovat tyypiltään erilaisia: pidempi runkoisia, tasapaksuja, sileämpi turkkisia. Minulle syntyi vahva tunne, että kaksoisastutus taisi sittenkin tuottaa tulosta molemmille. Katsotaan- vasta DNA testi kertoo totuuden. Vaikka aluksi sanoin, että en ulkonäön perusteella voi sanoa muuta kuin, että mustat ovat varmasti Tenhon jälkeläisiä, niin nyt voisin antaa pääni pantiksi, että neljä pennuista on Epun.  

Retta oli välittömästi valmis äiti. Koira, joka ennen rakasti kävelyä ja metsälenkkejä, käväisee pikaisesti tarpeillaan ja säntää sisälle. Siitä Retta ei antanut periksi: pennut se siirsi syntymän jälkeen pyöreään koirasänkyyn, joka ei kovin turvallinen ole, mutta varmaan pehmeä, lämmin ja mukava. Yöksi siirsimme pennut pentulaatikkoon, ja siihen on Rettakin nyt tyytynyt. Ihan niin siisti äiti se ei ole kuin Tii Pii, mutta maitoa on pennuille rittänyt: isoin poika punnitutti tänään jo tasan 400g. Alla pennut, ikä 10 tuntia ja rentoutunut mamma.

Kiitos kaikille onnitteluista! Vaikka Retta antoi meille enemmän kuin toivotun pentueen, niin ihan kaikille pennun kyselijöille pentumme ei ikävä kyllä riitä. Narttupentujen kodit ovat jo selvillä, urospentujen suhteen tarvitsen viikon pari miettimisajan, lähinnä "isäepäselvyyden" vuoksi.

Edessä ehkä Eppulaiset, takana Tenholaiset.

Viikonloppu oli monin puolin onnistunut:Pinja ja Jilla kävivät tänään tokokokeessa ja saivat tupeasti heti ykköstuloksen! Ykköstulos myös Tiinalle ja Warmalle avoimesta luokasta. Onnea molemmille! Onnea myös Rettan siskolle Unille, josta tuli tänään muotovalio Turun Kv näyttelyssä.

Hyviä viimeisiä odotuspäiviä Jyväskylään Vendalle!

Meillä elämä jatkuu rauhallisissa merkeissä. Läheisyys lämmittää....



Hyvää lomaviikkoa Taimaahan mammalle ja papalle: Tii Pii odottaa täällä hieman laihtuneena Cool eikä ymmärrä miten pennut eivät ole hänen.