kell' on häntä näyttävin? Tundran häntä paksuin on, Rettan häntä toiseks jää.

Tundra, schipperket Akka ja Spede  ja Anu saapuivat jo perjantaina. Lauantaina kierretiin pikakierros Lappeenrantaan tutustuen ja käytiin katsastamassa pentusia (pentujen rotu jääköön arvoitukseksi). Sunnuntaiaamuna lähtö 2.30 kohti Pietaria. Matkalla sattui kasvattavia kommelluksia: Auli oli kopannut mukaan miehensä passin, minä annoin tullieläinlääkärille Rettan passin, vaikka Tikkari oli mukana, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, päästiin Pietariin ja takaisin saman vuorokauden aikana.

Etenkin schipperket tuntuivat olevan venäläisten mieleen, välillä tuntui kuin olisi olut eläintarhassa katseltava, katsojaa riitti ihan jonon verran.

Kehät pyörivät hyvin ja paluumatkalla autossa oli monta uutta Venäjän valiota. Tundra oli kelpieiden ROP, mutta myös Rape palkittiin cacibilla. Schipperket voitti Tikun iso-veli Spede, mutta koska Spede on jo INT valio, sai Tikkari 15 kk 3 päivää ekan cacibinsa ja siirtyisi myös valioluokkaan, kun olisi vain todistus Slovakian jun valionarvosta. Ei siis ollenkaan turha matka. 

Paluumatkalla kaikki olivat näin, minä jo menomatkalla. Tikkari ja Rape olivat helppo matkaseuraa, voidaan ottaa Rape toistekin mukaan.

Tässä iässä toipumiseen kuluu enemmän aikaa kuin ennen, joten blogin päivityskin kesti. Alla pikku kuvassa Tundra ja Tikkarin pienet lähisukulaiset paluumatkalla junan vaihtoa odottamassa Tikkurilan asemalle. Anulle ja koirille matkaa kertyi toista tuhatta kilometriä, mutta nuoret jaksaa. Anu voisi todeta," mitään ei varastettu eikä viety, ennen kuin vasta kotimaassa, jossa vaatteetkin häviävät narulta. 

Nyt Retta voi nyt ylpeänä huokaista: Rettan häntä kaunein on, paksumpaa ei täällä oo."
Muutamia matkatunnelma kuvia vielä tulossa, kunhan Miira ehtii sirtää kuvat kamerasta.

Kiitos kaikille matkaseurasta! Lähtisin kyllä toistekin.