Olin Nean kanssa pelastuskoiraleirillä Haukkulaaksossa, mukana takuuvarmasti Retta ja Riina, mukana hengailee Tiku ja Kenkku. Minä koulutin Rettaa, Riina Tikua kuten yllä näkyy ja poika juoksee.

Osa katosi jälkimetsään, me kuten aina hakuun ja taas kerran ollaan samassa kohtaan.... kyllähän Retta etsii, mutta lähinnä sieltä, mistä itse haluaa- suora pisto on kadonnut kevään myötä raunioille. Riinalla oli super hieno viikonloppu ja jopa Tikun pistotyöskentely on suoraviivaisempaa kuin Rettalla. Lopputulokseen ei tietysti ole merkitystä, löytääkö kadonneet suorilla pistoilla vai pyörimällä, mutta ohjaajaa helpottaisi, jos koira kutakuinkin menisi sinne, minne sen lähettää.

Illalla sain kolme apuhenkeä, kartalle rajatun alueen ja etsimistehtävän; 7 hehtaaria ja mahdollisesti yksi tai useampi kadonnut. Alue tutkittiin, tunti ja 20 minuuttia siihen meni, löytyi kaksi käsinettä ja yksi henkilö ja noudatimme alkuperäistä etsintäsuunnitelmaa aivan prikuulleen.

Kenkku lepäili milloin missäkin, ja välillä oli kateissa, mutta onneksi sitä ei tarvinnut kovin kaukaa etsiä.


Metsässä tuli kuuma ja lammen vesi olikin kaikkien koirien toive. Ja tulos: Retta ja häntä ei toiminut seuraavana päivänä.


Nyt on työkiireitä sen verran,että koiratouhut saavat tällä viikolla jäädä ja varmaan ensi viikkokin menee kokeiden korjaushuumassa. Mutta sitä ennen pari upeaa kuvaa Laadasta. Vuosi sitten pennut lähtivät uusiin koteihin. Näyttää, etä ovat jonkin verran kasvaneet.


Ihan kiva, on aika lievä ilmaisu, se on HIENOheart(Kuvat Outi Toni- kiitos)

PS Tänään oltiin suunnistamassa ja ekaa kertaa eksyimme kartan ulkopuolelle niin että piti apua kysyä, jotta löysimme takaisin... eli ei mene hyvin missään.