... joten hakukisan suhteen edes joku asia näyttää suotuisalta. Oikeastaan ei jännitä, mutta luulen, että olo on aika lailla orpo, kun lauantaiaamupäivänä kartan saa käteen ja ympärillä avautuu tasainen, hämärä metsä hiljaisena, mutta toivottavasti soivan tuulisena. Kun vaan itse osaisi toimia järkevästi: kolme hehtaaria ei ole kevyt pala.

Säästö numero yksi: Älä luule mitään, koira tietää paremmin kuin sinä itse.

Sääntö numero kaksi: Itse olet koirasi kouluttanut.

Sääntö numero kolme: Aina voi keskeyttää, ellei tuomari ehdi ensiksi, ajaa lähimmälle huoltamolle kahville ja sanoa maanantaina, että olipa kotiviikonloppu tylsä.

Rettan haukun intensiteetti on käynyt hieman kärsimään, haukku ei enää lähde koko aikaa syvältä rinnasta vaan osa on sellaisia kurkkuäänähdyksiä. Kokemus joka tapauksessa luvassa!

Ulkona on niin pimeää ja sateista, ettei ole tullut uusia kuvia juuri otettua, mutta aina lumi on tullut ennemmin tai myöhemmin, tammikuuhun mennessä joka tapauksessa.

Kirjoitin Australiaan pitkän anelukirjeen. Vaan mitäpä kyselin, sitä ei moni kirje käsittele: spermaa ensi vuodeksi, kahdelta eri urokseltamutta säilytysaika niissä on pitkä.

Jos haluat mukaan järjestämään bordercollie- ja kelpieyhdistyksen ensi vuoden erikoisnäyttelyä niin tervetuloa meille suunnitteluiltaan 6.12 klo 18. Kun muut sytyttävät itsenäisuuden juhlakynttilät, voi minä tarjota kahvit.